fbpx

BLOG

P30 Pro: Η νέα ναυαρχίδα της Huawei

Ένω το δράμα της Huawei με τις ΗΠΑ συνεχίζεται, η εταιρία δεν έμεινε πίσω και παρουσίασε στις 26 του περασμένου μήνα σε event στο Παρίσι την φετινή της ναυαρχίδα. Το Huawei P30 Pro δανείζεται πολλά από τα χαρακτηριστικά που είδαμε στο Huawei Mate 20 Pro, βελτιώνοντας στοιχεία στον σχεδιασμού και ιδιαίτερα στη κάμερα.

image source: tom’s guide

Η συσκευή λοιπόν διατηρεί το glass sandwich design, με το τζάμι στο πίσω μέρος να έρχεται σε τέσσερις ιριδίζουσες αποχρώσεις. Στο μπροστινό μέρος βρίσκεται η οθόνη των 6.47 ιντσών, την οποία πλαισιώνουν πολύ λεπτά bezels και τη διακόπτει ένα μικρό teardrop notch στο πάνω μέρος. Το panel της οθόνης είναι OLED με τα πλαϊνά του να καμπυλώνουν, συναντώντας το αλουμινένιο πλαίσιο στις άκρες της συσκευής. Η ανάλυση της οθόνης παραμένει FHD+ όπως και στο προκάτοχο του, με την εταιρία να μην κάνει λόγο ακόμα για υποστήριξη HDR.

Στο αλουμινένιο πλαίσιο στεγάζεται επίσης θύρα USB Type-C, καθώς και ένα downwards-firing ηχείο. Η υποστήριξη στερεοφωνικού setup για τον ήχο δεν θα ήταν βέβαια δυνατή, αφού δεν χρησιμοποιείται κάποιο συμβατικό ακουστικό στο πάνω μέρος της οθόνης για τις κλήσεις. Αντ’ αυτού, η ίδια η οθόνη δονείται μέσω τεχνολογίας που ονομάζεται μαγνητική ανύψωση(magnetic levitation).

Όσον αφορά τα υπόλοιπα specs, η συσκευή τροφοδοτείται από το Kirin 980 chipset της Huawei, το οποίο συνοδεύεται από 8GB. To βασισμένο σε λιθογραφία 7nm top-end SoC της εταιρίας έχει αποδείξει τις ικανότητες του ήδη από τη Mate 20 σειρά, καθιστώντας το ικανότατο να φέρει σε πέρας όλες τις απαιτήσεις μίας flagship συσκευής. Όπως και στο Mate 20 επίσης, υπάρχει in-display αισθητήρας δακτυλικού αποτυπώματος για το ξεκλείδωμα της οθόνης. Η χωρητικότητα της μπαταρίας έχει αυξηθεί στα 4200mAh, υποστηρίζοντας ταχεία φόρτιση 40W και γεμίζοντας έτσι μέχρι το 70%, μόλις σε 30 λεπτά. Υποστηρίζεται επίσης ασύρματη φόρτιση στα 15W, καθώς και αντίστροφη ασύρματη φόρτιση για άλλες συσκευές.

image source: TechCrunch

Το μεγαλύτερο feature της συσκευής όμως είναι αδιαμφισβήτητα η κάμερα της και θα αλλάξει εξ ολοκλήρου το τρόπο που βλέπουμε την φωτογραφία από κινητά τηλέφωνα, όπως επισήμανε φυσικά η εταιρία. Ο κύριος SuperSpectrum αισθητήρας, όπως τον αποκαλεί η Huawei, μετράει 40MP με δυνατότητα λήψης σε εξαιρετικά υψηλό ISO, f/1.6 άνοιγμα φακού και OIS. Η εταιρία επέμεινε ιδιαίτερα στον συγκεκριμένο αισθητήτηρα, καθώς έχει αντικαταστήσει κάθε πράσινο pixel ενός στάνταρ RGB αισθητήρα με δύο κίτρινα. Έτσι η Huawei εκτιμά ότι ο αισθητήρας αυτός μπορεί να συλλάβει περισσότερες πληροφορίες φωτός και χρώματος˙ συγκεκριμένα στο πράσινο και κόκκινο.

Την κύρια κάμερα συνοδεύουν άλλες τρείς, με εντυπωσιακότερη αυτή με τον 5x τηλεφακό. Το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό επιτυγχάνεται κατευθύνοντας το φως με γωνία 90˚ στο εσωτερικό του κινητού, παρέχοντας έτσι περισσότερο χώρο για την απεικόνιση της ειδώλου. Με αυτή τη διάταξη των φακών, η Huawei αποφεύγει έξυπνα ένα μεγάλο εξόγκωμα για το setup της κάμερας και διατηρεί τη συσκευή λεπτή. Οι υπόλοιπες δύο κάμερες αποτελούνται από μία time-of-flight, όπως τον ονομάζει η Huawei, με range imaging αισθητήρα για εφέ βάθους και μία με ευρυγώνιο φακό στα 20MP για ultra-wide λήψεις.

Συνδυάζοντας το παραπάνω εντυπωσιακό hardware με το δικό της AI, η Huawei καταφέρνει ακόμα να προσφέρει 10x ζουμ χωρίς την απώλεια λεπτομέρειας, καθώς επίσης και 50x ψηφιακό ζουμ με πρωτοφανή ευκρίνεια. Οι αλγόριθμοι της Huawei φαίνεται να καταφέρνουν επίσης εξαιρετικές λήψεις και σε χαμηλό φωτισμό, τόσο καλές μάλιστα που ίσως και να τρέμει η θέση του Pixel 3 στη κορυφή της low-light φωτογραφίας. Ούτε όμως η μπροστινή κάμερα μένει πίσω. Το Ρ30 Pro είναι εξοπλισμένο με έναν 32MP αισθητήρα στο μπροστινό μέρος, που κάνει και αυτός χρήση του AI HDR+ συστήματος της εταιρίας.

image source: digitaltrends

Στα του software, η συσκευή έρχεται με EMUI 9.1, βασισμένο στα Android 9 Pie. Η νέα έκδοση του λογισμικού φέρει μικρές αλλαγές και βελτιώσεις στα γραφικά και το design του UI, με τις βασικά του features να παραμένουν ίδια με αυτά που συναντάμε στο Mate 20.

Όσο πολλά υποσχόμενο είναι όμως το P30 Pro, δεν είναι η μόνη συσκευή που παρουσιάστηκε από την εταιρία. Την εμφάνιση του έκανε, όπως και με κάθε ανανέωση της σειράς, το απλό P30. Αυτό έρχεται με 6.1 ίντσες flat οθόνη, συμβατικό ακουστικό κλήσεων και μικρότερη, αλλά και πάλι ικανοποιητική, χωρητικότητα μπαταρίας στα 3560mAh. Περικοπές έχουν γίνει και στα χαρακτηριστικά της κάμερας του με αυτές να αποτελούνται από μία 3x telephoto, μία ultra-wide στα 16MP και τον ίδιο RYB αισθητήρα με αυτόν του μεγάλου του αδερφού στη κύρια κάμερα, αλλά με διαφορετικό φακό και χωρίς OIS.

Οι δύο συσκευές είναι διαθέσιμες με μία επιλογή μνήμης RAM, στα 6GB για το P30 και στα 8GB για το P30 Pro. Τέλος οι τιμές που ανακοίνωσε η εταιρία κατά τη παρουσίαση τους ανέρχοναται στα 799€ για το P30 με 128GB αποθηκευτικού χώρου και 999€/1099€/1249€ για το P30 Pro με 128GB/256GB/512GB αποθηκευτικού χώρου αντίστοιχα.

 

5 Απριλίου 2019 · Νίκος Γιοβανούδης
Back to top