BLOG

Απλοί τρόποι για να φροντίσουμε το smartphone μας

smartphone

Το smartphone είναι αυτό που χρησιμοποιούμε σίγουρα περισσότερο από οτιδήποτε άλλο στην καθημερινότητά μας. Απειλείται από διάφορους κινδύνους και μιας και είναι τόσο χρήσιμο θα πρέπει να φροντίσουμε γι’ αυτό. Από το εσωτερικό έως το εξωτερικού του κινητού υπάρχουν ενέργειες που θα μπορούσαν να το διατηρήσουν στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Παρακάτω παραθέτουμε ορισμένες από αυτές τις ενέργειες για να καλύψουμε τυχόν προβλήματα ή και να προλάβουμε την εμφάνιση κάποιου.

1. Προστασία του smartphone με μια θήκη.

Πρώτο και βασικό είναι, φυσικά, το εξωτερικό του smartphone. Με τη χρήση θήκης το κινητό μπορεί να γλιτώσει σπασίματα, γρατζουνιές και υγρασία που είναι πολλές φορές καθοριστικοί παράγοντες για τη συνολική λειτουργία του κινητού.

2. Χρήση προστατευτικού τζαμιού.

Πόσες φορές έχει πέσει το κινητό με τη μεριά της οθόνης προς τα κάτω; Πόσες φορές σε τέτοιες περιπτώσεις προσευχόσασταν να μην έχει γίνει χίλια κομμάτια; Το τζαμάκι είναι αυτό που σίγουρα θα σας βγάλει από αυτή την αγχωτική διαδικασία προστατεύοντας σε μεγάλο βαθμό την οθόνη. Θα σας γλιτώσει χρόνο και χρήμα!

3. Αποφυγή ακραίων θερμοκρασιών.

Το κινητό είναι φτιαγμένο για να λειτουργεί σε θερμοκρασίες από 0 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Καταλαβαίνουμε, λοιπόν, ότι οι πολύ υψηλές ή χαμηλές θερμοκρασίες μπορούν να προκαλέσουν μεγάλα προβλήματα στο κινητό.

4. Ισορροπία στη συχνότητα φόρτισης.

Η ζωή της μπαταρίας δεν είναι ίδια σε όλα τα μοντέλα και εναλλάσσεται με βάση την ποσότητα που χρησιμοποιούμε μεσ’ στη μέρα το κινητό. Ο καλύτερος τρόπος για να διατηρηθεί η μπαταρία «υγιής» είναι το ποσοστό του κινητού να κυμαίνεται στο 40% με 80%.

5. Τακτικός καθαρισμός του smartphone.

Είναι πλέον γνωστό το πόσο βρώμικο είναι το κινητό τηλέφωνο και πόσες χιλιάδες βακτήρια «κουβαλάει» πάνω του. Αυτό σημαίνει ότι όσο τα χρησιμοποιούμε τόσο εκτεθειμένοι είμαστε κι όλοι σε αυτά. Επομένως, ο καθαρισμός είναι αναπόσπαστο κομμάτι για την υγιεινή του κινητού, ειδικά αυτή την περίοδο εν μέσω πανδημίας. Με αντιβακτηριδιακά μαντηλάκια ή με πανάκι με μικροίνες σκουπίζουμε τη συσκευή. Δεν χρησιμοποιούμε ποτέ σκληρά χημικά, όπως χλωρίνη και δεν ψεκάζουμε ποτέ απευθείας στο κινητό γιατί μπορεί να προκαλέσουμε βλάβη. Εννοείται πως επαναλαμβάνουμε το ίδιο με τις θήκες και οποιοδήποτε άλλο αξεσουάρ του κινητού.

6. Προστασία σε περίπτωση κλοπής.

Ανάλογα με την μάρκα του κινητού σας υπάρχουν και διαφορετικά apps που βοηθούν στην ανίχνευση της συσκευής. Κάποια προγράμματα με αυτή τη λειτουργία είναι για Android συσκευές το Find My Device της Google και για iOS συσκευές το Find My iPhone της Apple.

7. Κάντε update τα καινούργια λογισμικά iOS & Android

Τα λογισμικά πλέον είναι σχεδιασμένα για να προστατεύουν τα κινητά από ιούς και βελτιώνουν τη συνολική λειτουργία του. Είναι σημαντικό να γίνονται ενημερώσεις όταν χρειάζονται στο κινητό και να μην αγνοούμε τις σχετικές ειδοποιήσεις που δεχόμαστε. Υπάρχει λόγος που έρχονται αυτά τα μηνύματα και με την εφαρμογή τους το κινητό θα έχει λιγότερες πιθανότητες να τρώει «κολλήματα» και θα είναι πολύ πιο ασφαλές.

Back to top