BLOG

Σύντομα η εφαρμογή δημόσιων hotspot σε χιλιάδες περιοχές της χώρας

free-wifi-spots

Το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης της χώρας δρομολόγησε τη διαδικασία για δυνατότητα πρόσβασης στο διαδίκτυο μέσω ασύρματων δικτύων. Σύντομα, λοιπόν, κάτοικοι και επισκέπτες χιλιάδων περιοχών της χώρας θα μπορούν να προηγηθούν στο ίντερνετ εντελώς δωρεάν.


Αναλυτικά, ξεκίνησε την περασμένη Δευτέρα η δημόσια διαβούλευση για τον διεθνή διαγωνισμό «WiFi4GR – Ανάπτυξη Δημόσιων Σημείων Ασύρματης Ευρυζωνικής Πρόσβασης στο Διαδίκτυο», που αφορά στην προμήθεια, εγκατάσταση, σύνδεση και ενεργοποίησης σημείων ασύρματης πρόσβασης στο διαδίκτυο. Ο προϋπολογισμός του έργου αυτού ανέρχεται στα 14,74 εκατ. ευρώ. Όπως προαναφέραμε, θα είναι δωρεάν για όλους και δεν θα υπάρχουν όροι ευρυζωνικής πρόσβασης στο διαδίκτυο μέσω WiFi Hotspots σε υπαίθριους και κλειστούς δημόσιους χώρους.


Ο αριθμός των περιοχών, στις οποίες θα υλοποιηθεί αυτό το έργο, ανέρχεται στις 2.500 σε όλη την επικράτεια και με το μεγαλύτερο δυνατό εύρος όσον αφορά τη γεωγραφική έκταση. Τα ασύρματα δίκτυα πρόκειται να εφαρμοστούν αρχικά σε χώρους εκδηλώσεων, τουριστικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος, σε σημεία αναμονής/μετακίνησης (όπως στάσεις) καθώς και σε σημεία συγκέντρωσης κοινού.


Η ολοκλήρωση της δημόσιας διαβούλευσης γίνεται σε 15 ημερολογιακές ημέρες και όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να προτείνουν τις ιδέες τους και τις παρατηρήσεις τους στη διεύθυνση www.eprocurement.gov.gr.

Back to top