BLOG

Πώς να διορθώσετε την αργή φόρτιση στο Xiaomi σας

Εαν η φόρτιση του κινητού σας χρειάζεται αιώνες για να ολοκληρωθεί και εσείς απλά είστε συνέχεια με έναν φορτιστή στο χέρι τότε διαβάστε το παρακάτω άρθρο για το πώς να επιδιορθώσετε την αργή φόρτιστη στο Xiaomi σας.

Εαν η ROM της συσκευή σας είναι βασισμένη στο MIUI τότε μπορείτε από την οθόνη κλειδώματος να δείτε κατά τη διάρκεια της φόρτισης τον απαιτούμενο – υπολειπόμενο χρόνο ολοκλήρωσης της φόρτισης. Μια συσκευή με 4000mAh μπαταρία θα πρέπει κανονικά να δείχνει περίπου 3 ώρες για την ολοκλήρωση της φόρτισης ανάλογα φυσικά και με τις διεργασίες που τρέχουν στη συσκευή . Π.χ. εαν τρέχετε το antutu κατά τη διάρκεια της φόρτισης τότε ο χρόνος σίγουρα θα είναι μεγαλύτερος.

Xiaomi

Σε περίπτωση όμως που ο χρόνος είναι κατά πολύ μεγαλύτερος τότε το βήμα που θα πρέπει να ακολουθήσετε είναι να ελέξετε την ταχύτητα φόρτισης της συσκευής . Επειδή λογικά δεν θα διαθέτετε κάποιο εργαλείο για την πραγματοποίηση της παρακάτω διεργασίας μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Ampere app το οποίο μπορείτε να το κατεβάσετε κάνοντας κλικ εδώ

Xiaomi

Αφού ολοκληρώσετε την εγκατάσταση της εφαρμογής συνδέστε το κινητό σας στην φόρτιση και ανοίξτε την εφαρμογή. Θα δείτε άμεσα χρήσιμες πληροφορίες όπως για την υγεία της μπαταρίας αλλά και την τάση με την οποία η συσκευή φορτίζει . Σε περίπτωση που η υγεία της μπαταρίας δεν είναι καλή τότε θα πρέπει να αντικατασταθεί.

Xiaomi

Φυσικά τα παραπάνω νούμερα εξαρτώνται άμεσα από τους παρακάτω παράγοντες :

  • Το είδος του φορτιστή
  • Το καλώδιο usb που χρησιμοποιείτε
  • Το μοντέλο της συσκευής
  • Τις τρέχουσες διεργασίες της συσκευής
  • Την φωτεινότητα της οθόνης

Σε περίπτωση που υπάρχει κάποιος δεύτερος διαθέσιμος φορτιστής στο σπίτι μπορείτε να δοκιμάσετε να τον χρησιμοποιήσετε για την φόρτιση της συσκευής σας έχοντας το ampere ανοιχτό . Εάν δείτε τα νούμερα να αλλάζουν προς τα πάνω τότε θα πρέπει να βάλετε στο πρόγραμμα την αγορά ενός καινούριου ποιοτικού φορτιστή .

Xiaomi

Σε περίπτωση που ούτε με τον καινούριο φορτιστή δεν έχουν βελτιωθεί τα πράγματα τότε μπορείτε να δοκιμάσετε με ένα καινούριο καλώδιο. Το καλώδιο θα πρέπει να είναι ποιοτικό καθώς είναι 100% πώς ένα πολύ φθηνό καλώδιο θα κάνει τα πράγματα χειρότερα. Προτιμήστε να δώσετε 1-2 ευρώ παραπάνω και να γλυτώσετε ώρες από την διαδικασία της φόρτισης. Μπορείτε να ζητήσετε από το κατάστημα που θα αγοράσετε το καλώδιο να το ελέξετε έχοντας ανοιχτή την εφαρμογή ampere.

Xiaomi

Φυσικά είναι πολύ βασικό να έχετε ενημερωμένο το κινητό σας στην τελευταία έκδοση του λογισμικού που υπάρχει διαθέσιμη καθώς οι προγραμματιστές διορθώνουν και βελτιώνουν αρκετά ζωτικά σημεία της συσκευής και η διαχείριση της ενέργειας είναι συχνά ένα από αυτά. Επίσης το ίδιο θα πρέπει να γίνεται και για τις εφαρμογές που χρησιμοποιείτε .

Xiaomi

Το τελευταίο βήμα που θα σας συνιστούσαμε να κάνετε σε περίπτωση που τίποτα από τα παραπάνω δεν έχει βελτιώση την κατάσταση είναι η επαναφορά των εργοστασιακών ρυθμίσεων της συσκευής αφού φυσικά πρώτα έχετε πάρει backup ότι χρειάζεστε. Η επαναφορά της συσκευής γίνεται από την επιλογή:

Ρυθμίσεις  -> Πρόσθετες Ρυθμίσεις -> Αντίγραφα ασφαλείας & Επαναφορά -> Επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων

Xiaomi

Εαν και πάλι η συσκευή σας συνεχίζει να φορτίζει με αργούς ρυθμούς μπορείτε να την φέρετε στο service μας για μία δωρεάν διάγνωση όπου ενδεχομένως να χρειαστεί αλλαγή της μπαταρίας ή της θύρας φόρτισης της .

Back to top