BLOG

Redmi Note 7/Pro: Πιθανότατα ο νέα κορυφαία vfm επιλογή

Η πλέον θυγατρική της XiaomiRedmi, ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα στην Ινδία την global έκδοση του Note 7 και το Note 7 Pro. Οι συσκευές αυτές φέρνουν νέα πνοή στην value-for-money Redmi Note σειρά καθώς αποτελούν αισθητά βελτιωμένο πακέτο σχετικά με τον προκάτοχο τους, Redmi Note 6 Pro· κάτι στο οποίο η Xiaomi είχε αρχίσει να απογοητεύει λίγο με τις τελευταίες ανανεώσεις τις, για τη σειρά αυτη.

xiaomi

Γενικά χαρακτηριστικά

Το Redmi Note 7 διαθέτει τον Snapdragon 660, ο οποίος ουσιαστικά αποτελεί εναν υψηλότερα χρονισμένο 636 με καλύτερα γραφικά, χάρη στην Adreno 512 GPU. Το νέο SoC συνοδεύεται από 3GB+32GB ή 4GB+64GB, μνήμης RAM και αποθηευτικού χώρου αντίστοιχα. Πέρα από την αναβάθμιση του επεξεργαστή, η συσκευή έρχεται με ανανεωμένο design διαθέτοντας Corning Gorilla Glass 5 γυαλί στο εμπρός και πίσω μέρος με color-gradient εφέ.

Η συσκευή επίσης εγκαταλείπει τη διπλή μπροστινή κάμερα του προκατόχου της, στεγάζοντας έτσι την δική της σε ένα πολύ πιο διακριτικό tear-drop notch, στο πάνω μέρος της οθόνης. Μένοντας στην οθόνη, τα χαρακτηριστικά της δεν αποτελούν κάποια έκπληξη καθώς το panel παραμένει IPS, στις 6.3 ίντσες και FHD+ ανάλυση. Στη συσκευή επίσης παραμένουν η υποδοχή 3.5mm audio jack, το IR Blaster, ο αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων στο πίσω μέρος και το setup διπλής πίσω κάμερας με μικρότερο bump αυτή τη φορά. Το τελευταίο setup αποτελείται από έναν 12MP Samsung GM1 κύριο αισθητήρα και έναν δευτερεύον στα 2MP.

redmi

Redmi Note

Η σειρά Redmi Note αναβαθμίζει επιιτέλους την υποδοχή στο κάτω μέρος της χρησιμοποιώντας πλέον USB Type-C θύρα, και έτσι μαζί με την υποστήριξη Quick Charge 4, γεμίζει την 4000mAh μπαταρία της ακόμη πιο γρήγορα. Η Xiaomi προσθέτει ακόμα, και splash resistance στη συσκευή, χωρίς αυτό να σημαίνει σε καμία περίπτωση τη ξεγνοιασιά της πλήρους αδιαβροχοποίησης. Το Redmi Note 7 έρχεται φυσικά με το τελευταίο MIUI 10 της Xiaomi, βασισμένο στo Android 9 Pie.

Για όλα τα παραπάνω η Xiaomi ζητάει ₹9,999(≈126€) για την 3GB+32GB έκδοση και ₹11,999(≈150€) για την 4GB+64GB, καθιστώντας το έτσι άκρως ανταγωνιστικό στην budget κατηγορία.

Οι επιλογές όμως της Redmi Note σειράς δεν σταματούν εδώ. Η Note 7 Pro έκδοση ανεβάζει και άλλο τον πήχη προσφέροντας τον βασιμένο στην 11nm FinFET αρχιτεκτονική Snapdragon 675. Ο συγκεκριμένος κάνει χρήση 2x Cortex-A76 πυρήνων, τους οποίους συναντάμε στον κορυφαίο Snapdragon 855, μαζί με 6x Cortex-A55 power efficient πυρήνες για τις λιγότερο απαιτητικά tasks. Αποτέλεσμα του συνδυασμού αυτού, είναι το κινητό να πλησιάζει επιδόσεις πολύ ακριβότερων, αλλά με χαμηλότερη τιμή.

Επιπλέον η Pro έκδοση είναι εξοπλισμένη με τον Sony IMX586 των 48ΜΡ ως κύριο αισθητήρα για την πισω κάμερα, με τον CEO της Xiaomi, Lu Weibing, να δηλώνει σε post του στο Weibo, ότι η ποιότητα της κάμερας του Note 7 Pro είναι ισάξια με αυτή ενός κινητού αξίας 450$. Τα χαρακηριστικά του συγκεκριμένου αισθητήρα (που τον έχουμε ήδη γνωρισει από άλλες συσκευές όπως π.χ. στο Honor View 20) ειναί όντως εντυπωσιακά, αλλά μένει να δούμε αν η Xiaomi θα τον αξιοποιήσει με τους κατάλληλους αλγόριθμους, ώστε να επαληθεύσει τις παραπάνω δηλώσεις.

Η τιμή του Redmi Note 7 Pro ανέρχεται στα ₹13,999(≈175€) για 4GB+64GB μνήμης και αποθηκευτικού χώρου και στα ₹16,999(≈213€) για 6GB+128GB.

5 Μαρτίου 2019 · Νίκος Γιοβανούδης
Back to top